Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място заради

...
Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място заради
Коментари Харесай

73% сменят работата си заради ниска заплата

Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място заради ниския размер на възнагражденията, демонстрира изследване на трудовия пазар, осъществено от Българската търговско-промишлена палата и Института по философия и социология на Българска академия на науките. Анализът на данните ще бъде показан през днешния ден.

Текучеството на работна мощ е най-голямо при ниско квалифицирания труд в браншове като:

" Преработващата индустрия, строителството, хотелиерство и ресторантьорство, превоза също, в търговията виждаме, че има такова текучество. Тенденцията мъчно се обръща ", споделя ръководителят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов, представен от БНР.

Най-често причина за овакантяване на работа е ниската заплата в 73% от случаите, само че не са за подценяване и останалите фактори, разяснява Камелия Петкова от Българска академия на науките: " Стресът на работното място се обрисува като водеща причина за непринудено овакантяване. Друга причина - властническо управление и несправедливото самопризнание на приноса на служащия и не на последно място - неприятното отношение от страна на ръководителя ".

Проучването е извършено измежду 2 460 работещи българи, 750 работодатели, бизнес организации и 250 бюра по труда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР